Learnings from Borlänge

III. Medium Scale Mixed use buildings around Svea Square and Svea Theatern This project was to design the public-facing façade of a proposed new mixed-use building consisting of shop space on the ground floor, and offices or residential apartments above. Some proposed buildings would be sited on empty lots currently being used for surface parking, including three new […]

Mixed use buildings around Svea Square and Svea Theatern

This project was to design the public-facing façade of a proposed new mixed-use building consisting of shop space on the ground floor, and offices or residential apartments above. Some proposed buildings would be sited on empty lots currently being used for surface parking, including three new blocks of buildings on what is currently surface parking along the railway line. This would create a new street terminating at the existing tourist pavilion on Stationsgatan. Other proposals include varied replacements for existing incongruous buildings and the refacing of existing, incongruous buildings with new façades. (Building a More Beautiful Borlänge, Bevan and Liberatos)

Mixed use designs by students, 3D model and rendering by Vincent Veneman